Koffie soorten

Espressobonen

Koffiebonen bestemt voor de bereiding van Espresso koffie worden langzaam gebrand. Deze worden kort na het branden ongemalen verpakt en om de bonen uit te kunnen laten gassen hebben de betere bonen een ventiel in de verpakking. Vlak voor gebruik worden de bonen extra fijn gemalen om te kunnen worden gebruikt in een Espresso automaat. Het water wordt onder hoge druk (10 bar) door het koffiemaalsel geperst. Een Espresso heeft een mooi gesloten crème laagje. Een Espresso is slechts 40 ml en een normale koffie circa 120 ml. Nederlanders houden liever vast aan 120 ml maar dan op de Espresso wijze bereidt. De bereidingstijd van deze koffie in een automaat duurt ongeveer 30-45 seconden en is afhankelijk van het type automaat.

Fresh Brew koffie

Fresh Brew koffie is speciaal ontwikkeld voor automaten met een Fresh Brew systeem. Het intensieve, snelle brandproces en de speciale samenstelling van de diverse melanges maken het mogelijk om, na een relatief snelle zetmethode, een perfecte kop koffie te serveren. In een Fresh Brew automaat wordt een zorgvuldig afgepaste hoeveelheid koffie voor één kopje in contact gebracht met een bepaalde hoeveelheid water. Vervolgens wordt het mengsel door een papieren of metalen filter heen gedrukt en is er in gemiddeld 30 seconden een kop koffie bereid.

 

Snelfilter koffie

Snelfilterkoffie is speciaal gebrand en gemalen voor snelfilter systemen. De contacttijd tussen water en koffie is langer dan bij een Fresh Brew automaat. De koffie gaat in een papieren korf en daar druppelt heet water op. Het water druppelt door zwaartekracht door de koffie en het papieren filter in de kan. Deze methode is geschikt om grote hoeveelheden koffie te bereiden voor directe consumptie. De houdbaarheid van vers bereide koffie is beperkt (20 minuten) en daardoor verdwijnt veel van deze koffie door de gootsteen. Bij onverwacht bezoek kan het lang duren voor de koffie klaar is.

Vriesdroog koffie

Onze vriesdroog koffie is speciaal ontwikkeld voor in uw instant koffieautomaat. Bij het begin van het vriesdroogproces wordt in een fabriek een zeer grote hoeveelheid sterke koffie gezet, om daarna ingevroren te worden. Hierdoor ontstaan dikke plakken koffie, die daarna worden teruggebracht tot fijne korrels. Deze komen terecht in een vacuüm vriesdroogkamer waar ze een beetje opgewarmd worden. Door het effect van het vacuüm, gecombineerd met de opgewekte warmte, wordt het ingevroren water in de korrels direct omgezet van een vaste staat naar een gasvorm, zonder eerst vloeibaar te worden. Alle smaakstoffen en het aroma blijven behouden. Het eindresultaat is een koffie in de vorm van kristallen en noemen wij vriesdroogkoffie. Deze koffie is sterk geconcentreerd en voor een kopje koffie is dan ook maar een kleine dosering nodig. Een kenmerk van vriesdroogkoffie is de snelheid. In gemiddeld 8 seconden is er weer een kopje koffie, cappuccino of andere variatie klaar.